Coverity, een bedrijf dat programmaproblemen onderzoekt met het oog op veiligheidsrisico’s, vond er 359 in de broncode van Android. Dit meldt CNet. Het bedrijf ontdekte 88 kwetsbaarheden met een hoog risico en 271 fouten met een middelmatig risico in de broncode waarop Android draait in HTC’s Incredible-telefoon. Het probleem zit hem vooral in de specifieke […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Coverity, een bedrijf dat programmaproblemen onderzoekt met het oog op veiligheidsrisico’s, vond er 359 in de broncode van Android. Dit meldt CNet.

Het bedrijf ontdekte 88 kwetsbaarheden met een hoog risico en 271 fouten met een middelmatig risico in de broncode waarop Android draait in HTC’s Incredible-telefoon.

Het probleem zit hem vooral in de specifieke Androidcomponenten. In vergelijking met andere componenten in het systeem hebben die de hoogste foutdichtheid (0,78 fouten per duizend lijnen code) en vertonen ze meer ernstige fouten. Door de lekken kunnen derden toegang krijgen tot persoonlijke gegevens van de eigenaar.

Het goede nieuws voor Google is dat het foutenpercentage bij Android lager is dan het gemiddelde van één fout per duizend codelijnen. Androids kernel vertoonde ‘slechts’ 0,47 defecten per duizend regels.

Wie lost het op?
Toch maakt Coverity zich zorgen over het herstel van de beveiligingslekken. Het probleem met Android, alsook met andere openbronprojecten, is namelijk dat het onduidelijk is wie zulke fouten moet oplossen.

“De verantwoordingsplicht voor de software is versnipperd”, stelt de onderzoeker. “Het besturingssysteem wordt gemaakt door duizenden mensen. Denk aan ontwikkelaars van Google, maar ook van een grotere gemeenschap, en OEM’s die componenten leveren.”