Nieuws

Het belang van een diploma

Meer business en minder bits. Dat is een van de belangrijkste trends voor opleidingen in bedrijven. Het aspect efficiëntie speelt een cruciale rol. Opleidingen moeten voorts niet alleen de deelnemers zelf upgraden, maar ook hun cv.

Opvallend in de wereld van opleidingen: het toenemend belang dat wordt gehecht aan een certificaat. “Training vanuit de leverancier met bijhorend examen voor het bekomen van een certificatie zit in de lift”, beaamt Olivier Balladini, salesmanager bij Business Training.

Voor de technische opleidingen ziet hij de vraag naar certificatie toenemen, voor Microsoft-technologie, virtualisatie van de IT-infrastructuur (voornamelijk VMWare vSphere), Red Hat Linux (als besturingssysteem een alternatief voor Microsoft) en voor security-opleidingen in producten als BlueCoat, Juniper en Checkpoint.

“Er is dus een blijvende tendens bij professionals naar het behalen van een certificaat. Hiermee verhogen de deelnemers hun marktwaarde”, vertelt Katrinka van Driel, communicationsmanager bij Kluwer. “Ook de nieuwe opleiding certified Scrummaster loopt zeer goed.”

Meerdere diploma’s
Ook voor de managementopleiding blijkt het diploma-aspect belangrijk. Opleidingen moeten niet alleen de deelnemers zelf upgraden, maar ook hun cv. “Vooral onze Master-na-Master-opleidingen blijken erg populair, met recordaantallen kandidaten die werden gescreend de voorbije maanden”, vertelt Luc Lutin van de Vlerick Management School.

“Een extra master voor pas afgestudeerden is immers een ideale toegevoegde waarde voor het cv. Nu het ergste van de crisis voorbij is, hernemen de executive-opleidingen zich ook”, weet hij. “Trainingsbudgetten werden de voorbije periode nogal sterk afgebouwd, vooral voor opleidingen waar persoonlijke ontwikkeling de prioriteit was. Maar nu is er duidelijk ruimte om de ontwikkeling van high potentials opnieuw aan te zwengelen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business