Europese lidstaten geven 22 miljoen euro aan de ontwikkeling van het embedded besturingssysteem Symbeose. Volgens Tweakers.net investeert Nederland 2,2 miljoen euro en geeft België 720.000 euro. Symbeose staat voor Symbian – the Embedded Operating System for Europe. Het is een initiatief van de Symbian Foundation (gesticht door Nokia) en de Europese Commissie. Waarvoor het mobiele […]

Advertentie

Europese lidstaten geven 22 miljoen euro aan de ontwikkeling van het embedded besturingssysteem Symbeose.

Volgens Tweakers.net investeert Nederland 2,2 miljoen euro en geeft België 720.000 euro.

Symbeose staat voor Symbian – the Embedded Operating System for Europe. Het is een initiatief van de Symbian Foundation (gesticht door Nokia) en de Europese Commissie.

Waarvoor het mobiele besturingssysteem zal dienen en wanneer het in gebruik genomen wordt, is onduidelijk. Het moet in ieder geval een verbeterde basis vormen voor de creatie van nieuwe hardware die op Symbian draait. Daarnaast moet Symbeose een bijdrage leveren aan de technische ondersteuning van cloudcomputing op mobiele apparaten.

Artemis, een organisatie die embedded computing ondersteunt, beheert de financiering van zulke projecten. Dit jaar verdeelt zij 60,3 miljoen euro, waarvan 22 miljoen euro is bedoeld voor Symbeose, een van de grootste projecten.
 

Advertentie