Nieuws

Google klaagt Amerikaanse overheid aan

Google daagt het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken voor de rechter omdat het niet heeft overwogen om Google Apps te gebruiken.

Het twistpunt is een contract van vijf jaar dat 49,3 miljoen dollar waard is. In ruil zoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe cloud-softwaresuite voor e-mail, agenda’s en samenwerktoepassingen.

Enkel Microsoft
Google Apps stond echter niet op de lijst met kandidaten, en daar kan de zoekgigant niet mee lachen. Het diende eind vorige week een klacht in. Het enige softwarepakket waarvoor een evaluatieaanvraag werd ingediend is de Federal Business Productivity Online Suite (BPOS) van concurrent Microsoft.

In de officiële gerechtsdocumenten, waarvan een kopie online staat, geeft de zoekgigant een overzicht van de ontmoetingen en de vruchteloze onderhandelingspogingen met het ministerie. De advocaten van Google spreken over concurrentievervalsing.

Microsoft veiliger en stabieler
De Amerikaanse overheid scheepte Google af. Zij beweert dat de beveiliging van Microsofts BPOS beter is en dat de e-maildienst stabieler en beter geïntegreerd is.

Google gaat hier uiteraard tegenin. Het wijst in de aanklacht op verschillende pijnpunten in de software van Microsoft. Onder meer de downtimeproblemen worden op de korrel genomen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business