Nieuws

Adobe waarschuwt voor kritiek lek

Softwarefabrikant Adobe waarschuwt in een blogpost voor een lek in Flash Player 10.1.85.3 en eerder versies voor Windows, Mac, Linux en Solaris. De Flash Player voor Android, versie 10.1.95.2 is eveneens kwetsbaar. Voor zover de ontwikkelaar weet is dit lek nog niet uitgebuit.

Dezelfde bug bevindt zich in het authplay.dll-bestand van de PDF-software Reader 9.4 en eerdere 9.x-versies voor Windows, Mac en Unix. Acrobat 9.4 en eerdere 9.x-versies voor Windows en Mac zijn eveneens kwetsbaar.

8.x-versies niet kwetsbaar
De 8.x-versies van Reader en Acrobat, en Reader voor Android zijn niet aangetast, meldt Adobe.

Kwaadwilligen kunnen de zwakke plekken gebruiken om de controle over een systeem over te nemen. In de huidige aanvallen worden er door het gat trojans op de computer van het slachtoffer geplaatst. De malware steelt vervolgens je persoonlijke gegevens, meldt ThreatExpert.

Adobe werkt momenteel aan een oplossing en verwacht dat de pleister voor Flash Player tegen 9 november klaar is. Een update voor Reader en Acrobat 9.x wordt een week later verwacht.

Veilige modus
De PDF-software van Adobe wordt vaak geplaagd door kwetsbaarheden. Daarom zal de ontwikkelaar vanaf versie 10 een veilige modus inbouwen. Adobe Reader X wordt midden november verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business