Van alle aankopen was Android de beste deal die Google ooit deed. David Lawee, vicepresident van bestuurlijke ontwikkeling bij Google, zei dit deze week tijdens het Stanford Accel Symposium. Dit meldt VentureBeat. Verbazingwekkend is deze uitspraak allesbehalve. Android is een wereldwijd succes. In 2005 kocht Google Android van Andy Robin. Gedurende het tweede kwartaal van […]

Advertentie

Van alle aankopen was Android de beste deal die Google ooit deed. David Lawee, vicepresident van bestuurlijke ontwikkeling bij Google, zei dit deze week tijdens het Stanford Accel Symposium. Dit meldt VentureBeat.

Verbazingwekkend is deze uitspraak allesbehalve. Android is een wereldwijd succes.

In 2005 kocht Google Android van Andy Robin. Gedurende het tweede kwartaal van dit jaar draaide het besturingssysteem op 33 procent van alle smartphones die toen verkocht werden. Research In Motion (BlackBerry) moest het toen stellen met 28 procent, en Apple met slechts 22 procent. Belangrijker nog is dat analisten ervan overtuigd zijn dat het succes zal blijven groeien.

Wereldwijd marktaandeel
Volgens marktonderzoeker IDC kan Android in 2014 op een wereldwijd aandeel rekenen van 24,6 procent op de markt van mobiele besturingssystemen. Als dit gebeurt, laat het RIM’s BlackBerry en Apples iOS achter zich. Alleen Nokia’s Symbian OS domineert dan nog.

Een studie van Gartner plakt een cijfer op de marktaandelen. In 2014 zal Android een marktaandeel hebben van 29,6 procent. Dat is iets minder dan de 30,2 procent van Symbian, maar meer dan de 14,9 en 11,7 procent van respectievelijk iOS en BlackBerry. 

Advertentie