Microsoft toont de bijna definitieve versies van Service Pack 1 voor Windows 7 en voor Windows Server 2008 R2. De nieuwe releasecandidates zijn de laatste publieke testversies voordat de afgewerkte edities van beide servicepacks op de markt komen, begin volgend jaar. Aan de laatste testversie van Windows 7 SP1 zijn geen nieuwe functies meer toegevoegd […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Microsoft toont de bijna definitieve versies van Service Pack 1 voor Windows 7 en voor Windows Server 2008 R2.

De nieuwe releasecandidates zijn de laatste publieke testversies voordat de afgewerkte edities van beide servicepacks op de markt komen, begin volgend jaar. Aan de laatste testversie van Windows 7 SP1 zijn geen nieuwe functies meer toegevoegd sinds de eerste bèta in juli. Microsoft had al aangegeven dat Windows 7 SP1 geen nieuwe dingen zou bevatten, maar eerder een verzameling van kleinere updates en fixes die al beschikbaar zijn.

Symbolisch moment
Dat neemt niet weg dat de lancering van een eerste servicepack vaak een symbolisch moment is waarop veel bedrijven wachten om een nieuw besturingssysteem te beginnen gebruiken.

De releasecandidate van SP1 voor Windows Server 2008 R2 voegt wel enkele interessante opties toe voor IT-professionals die met virtualisatietechnologie werken. Zo is er de nieuwe RemoteFX-functie, die ontwikkeld is voor systeembeheerders om Windows 7 te implementeren via virtuele machines. Medewerkers kunnen zo toegang krijgen tot deze Windows-omgeving met een breder scala aan apparaten en toch profiteren van de volledige grafische gebruikersinterface van Windows.

Er zijn nog geen datums geprikt voor de definitieve releases van beide servicepacks, maar Microsoft heeft zijn zinnen gezet op het eerste kwartaal van 2011. Meer details en downloadlinks naar de twee releasecandidates vind je op de website van Microsoft.