Nieuws

Oracle beschuldigt Apotheker van diefstal

Oraclebaas Larry Ellison wil SAP’s ex-topman Leo Apotheker laten getuigen over zijn betrokkenheid in de diefstal van Oraclegegevens na de overname van TomorrowNow door SAP.

De zaak over TomorrowNow sleept nu al drie jaar aan tussen Oracle en SAP. Toen SAP het bedrijf (leverancier van supportdiensten voor Oracle-software) in 2005 overnam, hebben werknemers massaal softwarecodes en ondersteuningsinformatie van Oracle gedownload.

SAP heeft de inbreuken toegegeven, maar vindt de claim van 1 miljard dollar van Oracle overdreven.

In een communiqué trok Ellison deze week van leer tegen Leo Apotheker: “Een groot deel van de diefstal vond plaats toen mijnheer Apotheker de topman van SAP was.”

Rancune?
Apotheker is nu de topman bij Hewlett-Packard, een concurrent van Oracle. HP verdedigt zijn grote baas. Zo haalt de computergigant aan dat Oracle in 2008 al de kans had om Apotheker te ondervragen in een rechtbank, maar ze besloten hem niet op te roepen als getuige.

Oracle kreeg volgens HP pas interesse in Apotheker toen hij tot topman van HP benoemd werd. Het bedrijf beschouwt Oracles oproep dan ook als een vorm van lastigvallerij en een poging om Apotheker van zijn taken als topman af te houden.

Bewijs
De uitspraak van Ellison is niet nieuw, want een paar weken geleden had hij dezelfde mening al eens mondeling geventileerd. HP-voorzitter Ray Lane heeft toen Apotheker verdedigd door erop te wijzen dat de zaak nu al jaren aansleept en dat Oracle nog geen bewijs heeft geleverd dat Apotheker erbij betrokken was.

Nu belooft Oracle komende maandag bij de start van het proces met bewijzen te komen. Volgens Ellison wil HP zijn nieuwe topman liefst gewoon weghouden uit de rechtszaal en hem niet onder ede laten getuigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business