Nieuws

Apple minder groen, HP erop vooruit

Apple is gezakt van de vijfde naar de negende plaats in de Greenpeace-ranglijst van milieuvriendelijke elektronicafabrikanten.

Een jaar geleden stond Apple nog vooraan in het peloton. Betekent de terugval dan dat Apple opeens weer meer gaat vervuilen? Helemaal niet, het bedrijf is gewoon niet transparant genoeg geweest over de plannen om toxische stoffen te weren in de toekomst.

Andere computermakers hebben meer vooruitgang geboekt, wat ook gedeeltelijk Apples terugval verklaart. HP is een van de klimmers. Het was vorig jaar een van de slechtste leerlingen in de klas, maar is nu van de achtste naar de vierde plaats geklommen.

[related_article id=”152275″]

Microsoft en Nintendo scoren slecht
Dell heeft een punt verloren omdat het zijn beloften om toxische stoffen te vrebannen nog niet heeft ingelost. De Amerikaanse computerbouwer staat op hetzelfde niveau als Apple nu.

De grootste achterblijvers in groene principes zijn Lenovo, Toshiba en vooral Microsoft en Nintendo. Zij zijn nog niet zover met hun beloften en de uitvoer ervan voor het weren van toxische materialen zoals vlamvertragers en pvc. Deze zijn niet biologisch afbreekbaar en wegen dus zwaar op het milieu.

De groenste bedrijven
Greenpeace heeft in zijn nieuwste rapport ook Philips een pluim gegeven, omdat het bedrijf het eerste tv-toestel zonder pvc en broomhoudende vlamvertragers heeft gemaakt. Dit toestel zet Philips goed op weg om zijn belofte na te komen giftige stoffen te bannen tegen het einde van het jaar, oordeelt Greenpeace.

Veruit de groenste elektronicamakers zijn Nokia en Sony Ericsson. Allebei maken ze toestellen die de meeste gevaarlijke stoffen weren, zoals pvc, broom, antimoon, beryllium en ftalaten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business