Nieuws

Ebay laat stevige groei zien

Veilingsite eBay heeft in zijn derde kwartaal 23 procent meer nettowinst geboekt, mede door het groeiende succes van betaalplatform PayPal.

In totaal boekte eBay tussen juli en september 432 miljoen dollar nettowinst. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 350 miljoen. De totale omzet steeg met één procent tot 2,25 miljard dollar.

Skype
Daar moet wel bij vermeld worden dat eBay vorig jaar rond deze tijd Skype ten gelde maakte. Trek je die eenmalige inkomsten af, dan zou de omzet nu tien procent hoger liggen.

Het online betaalplatform PayPal kende de grootste groei binnen het eBay-concern. De omzet steeg op jaarbasis met 22 procent tot 838 miljoen dollar, meldt persbureau AP.

De afdeling eBay Marketplace, waar de gelijknamige veilingsite maar ook bijvoorbeeld Marktplaats.nl toe behoren, kende een omzetstijging van drie procent tot 1,4 miljard dollar in totaal.

16% meer PayPal-gebruikers
Het aantal gebruikers van producten van het eBay-concern ligt nu aanzienlijk hoger dan een jaar geleden. PayPal zit met iets meer dan 90 miljoen actieve gebruikers, een toename van zestien procent, zijn moederbedrijf op de hielen. Dat telt nu vier procent meer actieve gebruikers, 93,2 miljoen in totaal.

Naast de resultaten van de afgelopen periode gaf eBay een inschatting van het huidige kwartaal. Ook hier werden de verwachtingen van de beleggers overtroffen; wat het aandeel van de verkoopgigant in korte tijd met 7,5 procent deed stijgen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business