Nieuws

Verdachte mappen verwijderen

Er heeft zich een map op mijn harde schijf genesteld met de naam 98445a68F7dd892dc4, die op zijn beurt twee submappen bevat: amd64 en i386. Ik heb geen idee waar die vandaan komt en kan die map blijkbaar ook niet verwijderen. Wat moet ik ermee aanvangen?
Martine Debaecke

Je hoeft je alvast niet te veel zorgen te maken om die geheimzinnige mappen. Het gaat om restanten van een Windows-update (vermoedelijk .NET Framework 3.5 SP1) die er eigenlijk niet meer horen te staan.

Blijkbaar heeft de update om een of andere reden de mappen niet meer verwijderd of kunnen verwijderen. Een probleem waar Microsoft trouwens wel weet van heeft. Dat verwijderen kun je alsnog zelf doen.

Lukt het niet op de normale manier, dan grijpen we naar zwaardere wapens. Klik de map met de rechtermuisknop aan en kies Eigenschappen, waarna je de tab Beveiliging opent.

Zie je die map niet, probeer het dan vanuit Veilige modus (houd even F8 ingedrukt net voor het opstarten van Windows). Of, in Windows XP Professional, open de Verkenner en kies achtereenvolgens Extra, Mapopties, Weergave en verwijder het vinkje bij ‘Eenvoudig delen van bestanden gebruiken’. Bevestig met OK.

Zodra je dan de tab Beveiliging hebt geopend, druk je op de knop Geavanceerd. Open daar de tab Eigenaar, selecteer je eigen account, plaats een vinkje bij ‘Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen’, en bevestig met OK (tweemaal). Nu zou het wel moeten lukken.

Desnoods kun je het ook proberen met een gratis tool als LockHunter: verwijs naar de map of het bestand en druk vervolgens op Delete it! Je doet er hoe dan ook geen kwaad mee die mappen te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business