Opmerkingen toevoegen aan Verkenner

Ik kan met Vista’s Fotogalerie aan bepaalde videofilmpjes, zoals avi’s, een classificatie toekennen (sterren, label), en die vervolgens in de Verkenner op die criteria sorteren. Met andere videoformaten lukt dat dan weer niet. Kan ik op een of andere manier in de Verkenner zelf een kolom maken waarin ik dan commentaar kan plaatsen, om daar vervolgens op te sorteren?
Luc Van Dam

Dat kan inderdaad, in Windows Vista en 7. Start de Verkenner en open de beoogde map. Druk even op de ALT-toets om de menubalk zichtbaar te maken en kies Beeld, Details. Je krijgt nu een aantal standaardkolommen te zien, zoals Naam, Genomen op, Labels, Grootte en Classificatie  (afhankelijk ook van de inhoud van de map).

Klik nu met de rechtermuisknop op een van deze kolomtitels en kies Meer. Je merkt nu al dat je heel wat meer informatie over je bestanden tevoorschijn kan halen. Voor foto’s, bijvoorbeeld, is dat onder andere belichtingstijd, camerafabrikant, cameramodel enzovoort. In die lijst tref je ook het item Opmerkingen aan. Plaats daar een vinkje en bevestig met OK.

[related_article id=”160534″]

Je vindt nu een extra kolom in je venster: Opmerkingen. Selecteer nu een of meer bestanden – houd de Ctrl- of Shift-toets ingedrukt voor meervoudige selecties – en klik je selectie met de rechtermuisknop aan. Selecteer Eigenschappen en open de tab Details. Dubbelklik in het (lege?) veld bij Opmerkingen en vul daar de gewenste tekst in. Bevestig met OK.

Je commentaar verschijnt nu netjes in de kolom Opmerkingen. En net als bij de andere kolommen kun je de bestanden nu via het uitklapmenu op verschillende manieren sorteren én groeperen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business