Nieuws

EasyBCD 2.0.2

Werk je met een multibootsysteem, dan heb je aan EasyBCD een uitstekende tool om de bootloader geheel op smaak te brengen. EasyBCD gaat al een hele poos mee, maar onlangs is er een nieuwe versie uitgekomen met behoorlijk wat verbeteringen en aanvullingen.

Zo ondersteunt het programma nu onder meer Windows 7, maar ook ext4 en grub2 (wat de Ubuntu-gebruikers ongetwijfeld zal plezieren). Dankzij de BIOS Extender is het voortaan ook mogelijk de bootloader te laden opstarten van externe schijven of zelfs netwerklocaties (met dank aan PLoP), ook al zou je systeem van huis uit die ondersteuning ontberen. Werk je (ook) met virtuele besturingssystemen, weet dan dat je in EasyBCD iso-bestanden van live cd’s en vhd-bestanden kan inladen.

EasyBCD is erg handig voor wie (vanuit Windows) aan de opstartitems en -volgorde wil sleutelen, met name wanneer je vanuit je reguliere bootloader niet alle systemen te zien krijgt.

[download_file]

Geavanceerde opties
Afhankelijk van het gekozen besturingssysteem komen er ook meer ‘geavanceerde’ opties naar boven. Bij Windows 7 bijvoorbeeld duiken dan instellingen op als Safe Mode, PAE Support en NoExecute.

Verder heeft het programma nog een paar handige extra’s aan boord, waaronder iReboot, een tooltje dat je toelaat vanuit een pop-upvenstertje het besturingssysteem te selecteren geven waarin je de pc wil heropstarten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business