Nieuws

Cloudserver Pogoplug gaat draadloos

Cloud Engines Inc. presenteert een zakelijke versie van zijn PogoPlug. De cloudserver krijgt een snelle draadloze Wifi-n verbinding aan boord.

De PogoPlug is oorspronkelijk bedoeld om bestanden op een externe opslag snel beschikbaar te maken via het thuisnetwerk of internet. Gebruikers kunnen vervolgens, zonder voorkennis over FTP-servers of netwerkinstellingen bestanden afhalen of delen via de webbrowser of een speciale desktopapplicatie.

Maximaal vier externe harde schijven of usb-sticks kunnen zo eenvoudig online beschikbaar worden gemaakt. Cloud Engines Inc. biedt bovendien mobiele applicaties voor BlackBerry, iOs en Android aan, zodat ook smartphonebezitters eenvoudig bij de lokaal opgeslagen bestanden kunnen.

De PogoPlug Pro, die in zakelijk zwart in plaats van het gebruikelijke roze is uitgevoerd, maakt het onnodig om de cloudserver nog dicht bij de router te hebben staan. De Pro-uitvoering voegt 802.11n Wifi-functionaliteit toe.
De reguliere PogoPlug is in al Europa verkrijgbaar voor 99 euro, maar de PogoPlug Pro is voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar voor 99 dollar. Het is nog niet bekend wanneer we de zwartgelakte uitvoering hier kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business