Nieuws

AMD doet beter dan verwacht

De omzet en winsten van chipmaker AMD in het derde kwartaal zijn beter dan verwacht. Die verwachtingen werden evenwel een tijd geleden bijgesteld en iets lager gezet.

Op basis van de nogal lauwe vraag van consumenten had AMD zijn verkoop voor het derde kwartaal lager ingeschat dan voorspeld. Maar afgelopen kwartaal is dan toch niet zo slecht als gevreesd, blijkt nu.

De chipmaker laat een nettoverlies van 118 miljoen dollar optekenen op een totale omzet van 1,62 miljard dollar. Die omzet ligt 2 procent lager dan vorig kwartaal, maar is 16 procent hoger dan een jaar geleden.

Brutomarges compenseren terugvallende vraag
AMD-baas Dirk Meyer zegt in een verklaring dat de solide brutomarges van 46% compenseren voor de lagere consumentenvraag. Later dit jaar zal AMD de eerste langverwachte Fusion APU‘s verschepen, met een chipset die CPU en GPU combineert. AMD verwacht evenwel dat de inkomsten van dat laatste kwartaal niet hoger zullen liggen dan die van het afgelopen derde kwartaal.

[related_article id=”152275″]

En dat is vreemd, want met de introductie van een nieuwe chipset en een vierde kwartaal dat traditioneel erg goed is, zouden de verwachtingen van AMD toch wat optimistischer mogen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business