Nieuws

Windows Phone 7-telefoon kan met Macs omgaan

Microsoft gaat later dit jaar software vrijgeven om telefoons met Windows Phone 7 te verbinden met een Mac-computer.

Bij de lancering van het mobiele besturingssysteem Windows Phone 7, begin deze week, kondigde Microsoft geen synchronisatiesoftware voor de Mac aan. Dat leidde al meteen tot speculaties dat er geen mogelijkheid is om materiaal van en naar een Windowstelefoon te versluizen met een Mac.

Later dit jaar komt er een publieke bèta uit van een tool om Windows 7-telefoons te synchroniseren met Mac-computers, zo laat Microsoft nu in een mededeling weten. Het bericht van Microsoft volgt kort op een tweet van een Microsoftmedewerker in het Verenigd Koninkrijk. Het Twitterbericht – dat overigens snel weer verwijderd werd – bleek wel onjuiste gegevens te bevatten.

Op een Windowscomputer is Zune de belangrijkste manier om bestanden van en naar je telefoon te verplaatsen. En via Zune kunnen de klanten ook muziek, video’s en toepassingen aanschaffen.

Zo was het ook al met de geflopte Windowstelefoon Kin, maar daar moesten mensen met een Mac het stellen met een afgeslankte versie van de synchronisatiesoftware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business