Nieuws

De jacht op Yahoo is geopend

Geruchten over een overname door onder meer AOL en News Corp stuwen de aandelen van Yahoo de hoogte in.

Yahoo is de laatste weken het onderwerp van speculatie. De aandelen van Yahoo stegen gisteren met zes procent tot 15,25 dollar bij het sluiten van de beurs.

Volgens The Wall Street Journal onderhandelt AOL met enkele durfkapitalisten om samen een overnamebod op Yahoo te doen. De zoekgigant zou zelf niet bij de onderhandelingen betrokken zijn.

David en Goliath
Opvallend is dat AOL, het voormalige America Online, een stuk kleiner is dan Yahoo. Die laatste wordt op de beurs op 20,56 miljard dollar geschat, terwijl AOL ‘maar’ 2,68 miljard waard zou zijn. Daarom zoekt het toenadering tot durfkapitalisten als Silver Lake Partners en Blackstone.

CNet weet uit betrouwbare bron dat ook News Corp interesse heeft in Yahoo. De zoekgigant zit in een zwakke positie na het recente vertrek van drie toplui en door de kritiek die directeur Carol Bartz krijgt, wegens tegenvallende resultaten en een gebrek aan leiding. De kwartaalcijfers die Yahoo deze week bekendmaakt, kunnen bepalend zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Een andere overnamekandidaat is Kevin Johnson van Juniper Networks. Hij is de man die in 2008 de mislukte overname van Yahoo door Microsoft voorbereidde. Het is nu afwachten hoe de kwartaalresultaten van Yahoo uitpakken.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business