Nieuws

Microsofts Bing zoekt ook in Facebook

Bing gaat zoekresultaten opnemen die gebaseerd zijn op wat je Facebookvrienden leuk vinden. Daarmee heeft Microsoft een nieuw voordeel op Google gevonden.

Microsoft is al gestart met het uitrollen van de Facebookdienst op Bing. Mensen krijgen een berichtje op hun scherm als ze naar Bing surfen op het ogenblik dat de dienst voor hen beschikbaar is. En je mag het aanbod weigeren.

Bing gaat dus tonen welke relevante berichten je vrienden leuk vinden op Facebook. Als ze op de knop ‘vind ik leuk’ op een website hebben geklikt, kan het in een zoekresultaat opduiken. Een voorbeeld van zo’n leuk-knop vind je ook onder aan dit artikel.

[related_article id=”161452″]

Ook goed nieuws voor wie regelmatig zijn gênante medische kwalen of bizarre liefdesvoorkeuren door een zoekmachine haalt. Er worden geen gegevens naar Facebook verstuurd. Je vrienden zullen dus nooit te weten komen welke zoektermen je ingeeft.

Of de dienst ook buiten de VS beschikbaar wordt, is niet duidelijk. De Nederlandse versie van Bing is immers maar een flauw doorslagje van wat Microsoft in de VS met de zoekmachine doet.

Dikke vrienden
De aankondiging geeft duidelijk weer hoever het partnerschap van Facebook en Microsoft gaat. Een eerste teken daarvan kregen we al in 2007, toen Microsoft 240 miljoen dollar in Facebook pompte. Bing verzorgt ook de zoekresultaten op Facebook.com, en de standaardkaarten voor Facebook Places komen van Bing Maps.

Facebookbaas Mark Zuckerberg verkiest Microsoft als partner boven Google. Dat is opmerkelijk, want de zoekmachine van Microsoft heeft een aanzienlijk kleiner marktaandeel dan Google. Maar Zuckerberg zegt dat hij liefst in zee gaat met het "hongerigere" bedrijf.

Toch sluit Zuckerberg latere samenwerkingen met andere zoekmachines niet uit. Microsoft wil op dit moment gewoon vooruit met zoeken in sociale netwerken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business