Nieuws

Geen tablets met Windows Phone 7

Microsoft heeft geen plannen om tablet-pc’s uit te rusten met Windows Phone 7.

Greg Sullivan, productmanager bij Microsoft, zei gisteren tijdens het lanceringsevenement voor Windows Phone 7 in New York dat er geen plannen zijn om het nieuwe mobiele besturingssysteem naar tablet-pc’s te poorten.

Software en drivers
De keuze van Microsoft ligt bij Windows 7, dat volgens Sullivan een betere netwerk- en printerondersteuning als groot voordeel heeft. Ook het grote aanbod aan software en drivers moet tablet-pc’s met Windows 7 meer mogelijkheden bieden.

Onder meer Dell en HP kondigden al aan dat ze een tablet met Windows 7 uit zullen brengen.

Bovendien zijn mobiele besturingssystemen zoals Phone 7 ontwikkeld voor kleinere schermen. Op een groter scherm worden ze uitgerekt en dat staat niet mooi, aldus Sullivan tijdens de lancering.

Windows Compact Embedded 7?
Een andere mogelijkheid is een Embedded-versie van Windows 7. Windows Embedded is een besturingssysteem dat vooral gebruikt wordt in ingebouwde systemen zoals digitale verkooppunten. Windows Compact Embedded 7 moet dit kwartaal nog beschikbaar zijn.

Desondanks bouwt de concurrentie wel verder op de besturingssystemen die ze voor hun smartphones hebben ontwikkeld. Zowel Apples iOS als Googles Android wordt al op tablet-pc’s gebruikt, en RIM rust zijn Playbook-tablet uit met BlackBerry OS 6.

“We hebben bij Microsoft gepolst naar de mogelijkheid om onze tablets uit te rusten met Phone 7”, vertelt Ray Vinson, manager van Samsungs Amerikaanse telecomdivisie, aan Computerworld. “Maar dit bleek niet mogelijk te zijn.”
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business