Noord-Korea is niet langer afgesloten van het internet. Om de 65ste verjaardag van het bewind te vieren, is er voor het eerst een eigen website gelanceerd. De website van Noord-Korea’s nationale persagentschap maakt gebruik van het eerste van een blok van 1.024 IP-adressen die het land kreeg toegewezen. Eerder richtte de overheid al websites op, maar […]

Advertentie

Noord-Korea is niet langer afgesloten van het internet. Om de 65ste verjaardag van het bewind te vieren, is er voor het eerst een eigen website gelanceerd.

De website van Noord-Korea’s nationale persagentschap maakt gebruik van het eerste van een blok van 1.024 IP-adressen die het land kreeg toegewezen. Eerder richtte de overheid al websites op, maar die werden gehost in het buitenland.

Negen maanden werk
Om de site in de lucht te krijgen werd het nationale intranet aangesloten op het wereldwijde web. Daar kroop naar eigen zeggen negen maanden werk in. Om een verbinding met de internetbackbone te maken, werd een beroep gedaan op China Netcom.

Journalisten die dit weekend verslag hebben gedaan van de festiviteiten rond de 65ste verjaardag van de communistische arbeiderspartij, kregen in hun hotel volledige toegang tot het internet. Ze konden onder meer gebruikmaken van Facebook, Twitter en Skype.

Hoewel dit een hele stap vooruit is voor het extreem gesloten land, lijkt het onwaarschijnlijk dat gewone burgers toegang tot het internet zullen krijgen.

Advertentie