Nieuws

Angry Birds-ontwikkelaar boos op Microsoft

De ontwikkelaar van Angry Birds is boos op Microsoft. Op de website van Windows Phone 7 stond een afbeelding van het spel, zonder dat er sprake was van een overeenkomst.

In de aanloop naar de lancering van Windows Phone 7 vandaag, plaatste Microsoft een pagina online met meer info over zijn nieuwe mobiele besturingssysteem. Medewerkers van de website WMPoweruser waren aangenaam verrast toen ze een pictogram van het spel Angry Birds in de applicatielijst van Phone 7 zagen staan.

Geen toestemming
Rovio Mobile, de ontwikkelaar van het populairste mobiele spel in tijden, kwam uit de lucht gevallen. “We hebben geen overeenkomst om Angry Birds op Phone 7 uit te brengen. Microsoft heeft zonder onze toestemming een pictogram van Angry Birds gebruikt”, twittert de ontwikkelaar.

In een reactie aan CNet zegt een woordvoerder van Microsoft dat de website te vroeg online werd geplaatst en dat de verwijzing naar Angry Birds een vergissing was. Het pictogram is inmiddels verwijderd.

Rovio Mobile sluit niet uit dat Angry Birds in de toekomst ook naar Windows Phone 7 komt, maar benadrukt via Twitter dat er momenteel nog geen afspraken gemaakt zijn. 

Angry Birds zal vanaf deze week ook voor Androidtoestellen beschikbaar zijn.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business