Nieuws

BlackBerry-servers naar Emiraten, blokkade afgewend

De Verenigde Arabische Emiraten gaan toch geen BlackBerrydiensten blokkeren. Fabrikant RIM is bereid mee te werken en servers te installeren in het land.

Begin augustus kondigden de Verenigde Arabische Emiraten aan de e-mail, instant messaging en browserfunctie van BlackBerrysmartphones te blokkeren met ingang vanaf 11 oktober. Nu komt de plaatselijke telecomwaakhond daar op terug.

Niet volgens de wet
De reden voor de blokkade is de manier waarop RIM gegevens van BlackBerrygebruikers bewaart. Die komen versleuteld terecht op de servers in thuisland Canada.

Dat strookt echter niet met de wetgeving in het Arabische land. De Safety, Emergency and National Security-wet uit 2007 stelt dat gegevens in eigen land bewaard moeten worden en toegankelijk moeten zijn voor de overheid.

Het officiële persagentschap van de Verenigde Arabische Emiraten laat nu aan Reuters weten dat RIM bereid is mee te werken en dat de geplande blokkade wordt geannuleerd. RIM zal servers installeren in het land.

Ook in India, Saoedi-Arabië en Indonesië neemt RIM maatregelen, met wisselend succes, om een blokkade van diensten of een verkoopverbod te vermijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business