Cisco brengt een nieuwe serie snelle routers op de markt die het middelpunt van alle draadloze apparatuur in het huis moet worden. Speciale software moet de bediening toegankelijk en veilig maken.   De Linksys E-serie beschikt over de nieuwe Wireless-N technologie die met hoge snelheid gegevens doorstuurt tussen computers en entertainmentapparatuur in het thuisnetwerk. Cisco […]

Advertentie

Cisco brengt een nieuwe serie snelle routers op de markt die het middelpunt van alle draadloze apparatuur in het huis moet worden. Speciale software moet de bediening toegankelijk en veilig maken.
 

De Linksys E-serie beschikt over de nieuwe Wireless-N technologie die met hoge snelheid gegevens doorstuurt tussen computers en entertainmentapparatuur in het thuisnetwerk. Cisco zegt met zijn eigen meegeleverde software een einde te kunnen maken aan de frustraties die komen kijken bij het instellen van draadloos netwerkverkeer. Met de Cisco Connect Software moeten nieuwe apparaten eenvoudig kunnen worden toegevoegd, is ouderlijk toezicht mogelijk per toestel en kunnen bezoekers terecht op een afgeschermd veilig draadloos netwerk.
 

Cisco zal de Linksys E-serie in drie uitvoeringen op de markt brengen. Het zal daarnaast ook een Wireless-N USB Adapter toevoegen aan het gamma, zodat computers kunnen profiteren van Wireless-N snelheden. Bovendien heeft de adapter dual-bandtechnologie aan boord, waardoor gekozen kan worden tussen de 2,4 GHz- of 5Ghz-band.
 

De meest basale uitvoering, de Linksys E1000 Wireless-N router, is een reguliere snelle router met vier ethernetpoorten en zal 59 euro kosten. De Linksys E2000 Advanced Wireless-N Router zal dual-bandtechnologie aan boord krijgen en beschikt verder over vier Gigabit-poorten voor het snelle overzetten van bestanden naar andere apparatuur die eveneens over een dergelijke uitgang beschikken.
 

De Linksys E3000 High-Performance Wireless-N Router, tenslotte, zal over alle functionaliteit van E2000 beschikken en heeft bovendien een mediaserver waarmee media kan worden gestreamd naar spelconsoles en andere netwerkapparatuur. Het is ook mogelijk om opslag aan te sluiten via de ingebouwde usb-poort en aanwezige bestanden direct draadloos voor het hele huis beschikbaar te maken.
 

De E1000, E2000 en E3000 zullen in oktober voor respectievelijk 59, 89 en 149 euro op de markt worden gebracht.