Nieuws

India verwerpt voorstel BlackBerry

De Indiase overheid is niet tevreden over de voorstellen van BlackBerrymaker RIM over hoe het bedrijf versleutelde info van telefoons over wil dragen.

India wil graag het informatieverkeer op BlackBerrytelefoons kunnen volgen. Het land wil e-mails en chatberichtjes op de versleutelde Blackberry Enterprise Server kunnen onderscheppen en heeft RIM om toegang via een achterpoortje gevraagd.

Sleutel bij bedrijven vragen
Om BlackBerrycommunicatie te kunnen inzien, heeft de overheid een sleutel nodig. Een sleutel waarvan RIM beweert dat het die niet heeft. “RIM blijft erbij dat het de sleutels niet heeft en dus niet aan veiligheidsagentschappen kan overhandigen”, vertelt de Canadese telefoonbouwer aan de krant Indian Economic Times.

De oplossing die RIM heeft voorgesteld aan de Indiase overheid is dat zij zelf bij de bedrijven die het wil volgen moet aankloppen en de sleutel daar moet vragen. De overheid vindt dit voorstel onvoldoende.

RIM heeft ook al in andere landen de vraag gekregen om overheden te laten meelezen. De Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Saoedi-Arabië hebben eveneens gevraagd naar zo’n achterpoortje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business