Nieuws

Patentruzie Apple-Nokia nu ook in Engeland

Apple heeft Nokia in het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor geschonden patenten. Zo maakt Apple een aanslepende ruzie nog wat langer.

Nokia zag de bui al hangen, zo blijkt uit hun persbericht: “De handelingen van Apple zijn een weinig verrassende ontwikkeling, die vooral dient om meer druk te zetten op de voortdurende dialoog tussen de twee bedrijven."

De klacht van Apple gaat over negen patenten, maar het is nog niet duidelijk welke dat zijn. Volgens Nokia baseert Apple zich op negen patenten die al in de VS onderwerp zijn van een rechtszaak.

Aanslepende zaak
De hele twist tussen Nokia en Apple is begonnen na een eerste aanval van Nokia. De Finse telefoonmaker heeft Apple aangeklaagd omdat de iPhone patenten voor 3G, gsm en wifi schendt. Apple antwoordde met een andere rechtszaak in december 2009. Nadat de zaak even stilgelegd was door een Amerikaanse rechtbank, breidde Nokia de zaak nog uit naar de iPad.

Volgens Nokia verandert de nieuwe klacht van Apple niets aan de kern van de zaak: Apple wil niet betalen voor het intellectueel eigendom dat het gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business