Nieuws

Nokia stuurt vlaggenschip N8 de wereld in

De Finse telefoonbouwer Nokia is begonnen met de levering van zijn nieuwe topmodel, de N8. De lancering ervan is al meermaals uitgesteld.

De N8 is volgens analisten de eerste Nokia die de concurrentie met de iPhone van Apple aan kan gaan, meer dan drie jaar nadat deze uitkwam. Het toestel heeft een waslijst aan features: een multitouch capacitief scherm van 3,5 inch en een 12 megapixelcamera waarmee video in HD kan worden opgenomen. Ook is er video-output via HDMI voorzien.

Vertragingen
Volgens Nokia zelf loopt de voorverkoop storm. Wat de productie en levering betreft, gaan de zaken bij Nokia wat minder vlot. Oorspronkelijk was de lancering voorzien voor juni. Die datum werd bijgesteld naar eind september.

Nog geen twee weken geleden moest Nokia nog eens een vertraging aankondigen. De N8 zou wel op tijd de fabriek verlaten, maar klanten zouden toch nog wat langer moeten wachten.

In een persbericht laat Nokia vandaag weten dat de klanten met een reservering in een winkel het eerst bediend worden. Hoe snel potentiële kopers het toestel zullen zien, hangt af van land tot land en van de operatoren die de smartphone gaan aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business