Nieuws

AOL koopt TechCrunch

De toonaangevende technologieblog TechCrunch komt in handen van mediaconcern AOL. Dat heeft de topman van AOL bekendgemaakt op TechCrunch-conferentie Disrupt 2010.

Tim Armstong, de baas van AOL, en Michael Arrington, oprichter van TechCrunch, bezegelden de overname voor de ogen van het publiek op Disrupt 2010, een conferentie die zich hoofdzakelijk toelegt op opstartende bedrijfjes en investeerders.

Over de precieze financiële details van de deal werd niets gezegd, maar Armstong beloofde wel dat Arrington en zijn team volledige redactionele vrijheid houden over alles wat op TechCrunch verschijnt. De overeenkomst is gelijkaardig aan die met Engadget, een andere technologieblog die eigendom is van AOL.

Ook Thing Labs en 5min naar AOL
Technologieblog TechCrunch werd in 2005 opgericht door Michael Arrington en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste bronnen voor nieuws en opiniestukken over start-ups in het web 2.0-tijdperk. Arrington is van plan om “minstens de komende drie jaar bij AOL te blijven”.

TechCrunch is zonder twijfel de belangrijkste overname die AOL aankondigde, maar het is niet de enige. Het bedrijf haalt ook Thing Labs en 5min binnen. Thing Labs is de maker van alternatieve RSS-lezer Brizzly, en 5min is een videodienst die zich vooral bezighoudt met het vergaren van allerhande instructiefilmpjes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business