Nieuws

Microsoft repareert ASP.Net-lek

Microsoft heeft een spoedpatch uitgebracht voor een lek in het ASP.Net-framework. Het lek kon gebruikt worden om gegevens van een site te lezen of te veranderen.

Het beveiligingslek wordt aangeduid als belangrijk en treft volgens Microsoft alle versies van het .Net-framework als ze gebruikt worden op een machine met Windows Server. De besturingssystemen voor de desktop zijn veilig, tenzij ze gebruikt worden om een webserver op te draaien.

Loslippig
De kwetsbaarheid is een week geleden door Microsoft bekendgemaakt en werd sindsdien in een beperkt aantal aanvallen misbruikt.

De oplossing voor het probleem is eerst te vinden in het Microsoft Download Center en zal later beschikbaar worden via Windows Update en Windows Server Update Services.

Minder info
Het probleem was dat de software te veel informatie gaf in foutboodschappen. Daardoor konden hackers hun bruteforce-attacks makkelijk bijsturen op basis van de info. Daarmee konden ze makkelijker de cryptografie kraken.

De oplossing is dan ook simpel: een minder informatieve foutenpagina weergeven. En dat is precies wat de patch zal doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business