Nieuws

Beveiliging Hotmail opgekrikt

Microsoft voegt nieuwe beveiligingstoepassingen toe aan Hotmail. Die maken het moeilijker om een account te kapen dan wel te herstellen.

Wanneer Hotmailgebruikers hun wachtwoord vergeten zijn of wanneer er is ingebroken in hun account, beantwoorden ze een beveiligingsvraag of laten ze een e-mail zenden naar een ander adres. Dit systeem is echter niet waterdicht, omdat de meerderheid de beveiligingsvraag vergeet. En criminelen vinden, na een beetje zoekwerk op het web, eenvoudig het antwoord.

Voortaan registreren gebruikers hun mobiele nummer, waarop ze een geheime code via sms ontvangen. Hiermee herstellen ze hun wachtwoord. Het is ook mogelijk om op voorhand Hotmail te koppelen aan een betrouwbare computer, zodat ze op dit systeem hun wachtwoord meteen kunnen repareren. De communicatie tussen beide wordt namelijk automatisch vertrouwd.

Herstel extra beveiligd
Voordat Hotmailgebruikers een nieuwe toepassing toevoegen of een bestaande wijzigen, moeten ze toegang hebben tot minstens één bestaande verificatiemethode, aldus Microsoft op zijn Inside Windows Live blog.

Stel, je hebt al een ander e-mailadres geregistreerd en je wilt nu ook je mobiele telefoonnummer koppelen aan je account, dan zal je dit moeten doen via dat andere e-mailadres. Dit betekent dat kapers die een inlogcode stelen de toegang tot gebruikersaccounts niet kunnen blokkeren door die informatie te wijzigen.

Microsoft voert ook een pictogram in dat weergegeven wordt wanneer een verzonden e-mail, na controle, betrouwbaar blijkt. Gebruikers die hun wachtwoord niet op een openbare computer willen intikken, kunnen een wegwerpcode die slechts één keer geldig is ontvangen via een sms.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business