Google gaat de betaalsectie van de Android Market uitrollen in een aantal nieuwe landen. Volgens een Nederlands onderzoeksbureau is België daar bij. Eind vorige week verstuurde Google een e-mail naar ontwikkelaars van betaalde applicaties voor de Android Market. Daarin vertelt de zoekgigant de ontwikkelaars dat ze hun applicaties binnen enkele weken in een aantal nieuwe […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Google gaat de betaalsectie van de Android Market uitrollen in een aantal nieuwe landen. Volgens een Nederlands onderzoeksbureau is België daar bij.

Eind vorige week verstuurde Google een e-mail naar ontwikkelaars van betaalde applicaties voor de Android Market. Daarin vertelt de zoekgigant de ontwikkelaars dat ze hun applicaties binnen enkele weken in een aantal nieuwe landen zullen kunnen aanbieden. Welke landen dat zijn wordt niet vermeld, en een exact tijdstip evenmin.

Dertien nieuwe landen
Maar het Nederlandse analysebedrijf Distimo heeft volgens Techcrunch al een zicht op de nieuwe markt. Tot dusver ontdekte Distimo betaalde applicaties die bestemd zijn voor dertien nieuwe landen. Europa wordt vertegenwoordigd door België, Rusland, Polen, Slowakije en Roemenië.

Als dit lijstje correct is, dan verdubbelt Google het aantal landen waar Androidgebruikers betaalde applicaties kunnen kopen. Momenteel zijn er dat slechts veertien, waaronder onze buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Amazon maakt eigen appstore
Nog volgens TechCrunch zal de online groothandel Amazon met een eigen Android-applicatiewinkel komen en misschien zelfs met een eigen Androidtablet. Amazon verkoopt momenteel enkel e-readers met een zelf ontworpen besturingssysteem.