Naast een vernieuwde Norton-softwaresuite lanceert antivirusspecialist Symantec enkele gratis tools om je online te beschermen. De gratis tool Norton Power Eraser moet internetgebruikers helpen die zich laten vangen door imitatie-antivirusprogramma’s en andere scareware-applicaties. En met de Safe Web Lite-plug-in kun je zoekresultaten laten scannen op gevaarlijke links, voordat je ze opent. Safe Web for Facebook […]

Advertentie

Naast een vernieuwde Norton-softwaresuite lanceert antivirusspecialist Symantec enkele gratis tools om je online te beschermen.

De gratis tool Norton Power Eraser moet internetgebruikers helpen die zich laten vangen door imitatie-antivirusprogramma’s en andere scareware-applicaties. En met de Safe Web Lite-plug-in kun je zoekresultaten laten scannen op gevaarlijke links, voordat je ze opent.

Safe Web for Facebook
Maar het handigst is misschien wel Safe Web for Facebook. Deze applicatie, die je in Facebook zelf installeert, scant je newsfeed op onveilige links. Je hoeft dus niet meer te twijfelen of die link met naaktfoto’s van een bekende persoon, die al je vrienden leuk vinden, wel veilig is.

Een vierde en laatste gratis toepassing is Norton Online Family. Met deze online dienst worden ouders gewaarschuwd als hun kind onveilig surft en kunnen ze de computertijd van hun kroost beheren.

Vernieuwde interface
Voor wie Norton Internet Security 2011 of AntiVirus 2011 aanschaft, worden deze gratis hulpmiddelen bovendien geïntegreerd in het totaalpakket. De vernieuwde interface presenteert alle functies, instellingen en de veiligheidsstatus van je systeem in een overzichtelijk scherm.

Naast de beveiligingsfuncties, die volgens de ontwikkelaar de snelste ter wereld en het minst belastend zijn, bieden beide softwarepakketten je inzage in de programma’s die actief zijn op je systeem. Je krijgt een melding zodra een programma te veel systeembronnen opeist, zodat je maatregelen kunt nemen om je computer te optimaliseren.

Downloadgedrag analyseren
Ook kun je je eigen downloadgedrag laten analyseren op veiligheid en vergelijken met dat van de miljoenen leden van de Norton Community Watch.

Meer info over de nieuwe functies van Norton Internet Security 2011 en Norton AntiVirus 2011 en links naar de gratis tools vind je op de website van Symantec.