IBM zal in Europa drie nieuwe analysecentra oprichten. Ze zijn ontworpen om bestaande processen te verbeteren en nieuwe systemen en diensten onder de loep te nemen. Elk centrum zal zich toespitsen op specifieke sectoren en analysekwesties. De drie nieuwe centra – in Zürich, Boedapest en Wenen – vullen de zeven bestaande gelijkaardige IBM-centra aan. Deze […]

IBM zal in Europa drie nieuwe analysecentra oprichten. Ze zijn ontworpen om bestaande processen te verbeteren en nieuwe systemen en diensten onder de loep te nemen.

Elk centrum zal zich toespitsen op specifieke sectoren en analysekwesties. De drie nieuwe centra – in Zürich, Boedapest en Wenen – vullen de zeven bestaande gelijkaardige IBM-centra aan.

Deze aankondiging komt enkele dagen nadat IBM 1,7 miljard dollar heeft uitgegeven aan analysespecialist Netezza.

Het centrum in Zürich legt de focus op financiële diensten en de publieke sector. De voornaamste bezigheden daar zullen te maken hebben met het volgen en beheren van reputaties en merken, financiën en verkeer.

In Boedapest legt IBM de klemtoon op het warm maken van studenten voor een carrière in de analysesector, en in Wenen worden er analyses gemaakt van productieketens, slimme energienetten (zogeheten smart grids), en stadsplanning.