In de persoonlijke mappen blijft in Outlook onder Postvak UIT een bericht staan dat ik niet meer kan openen. Er verschijnt dan een venster met ‘kan item niet openen; het bericht wordt al verzonden’. Ik krijg hem op geen enkele manier weg, ook niet door hem naar een andere map (zoals Verzonden items) te verslepen. […]

Advertentie

In de persoonlijke mappen blijft in Outlook onder Postvak UIT een bericht staan dat ik niet meer kan openen. Er verschijnt dan een venster met ‘kan item niet openen; het bericht wordt al verzonden’. Ik krijg hem op geen enkele manier weg, ook niet door hem naar een andere map (zoals Verzonden items) te verslepen. Best vervelend dus. Hoe kom ik er alsnog van af?
Eduard Kennes

Het kan inderdaad wel eens gebeuren dat een bericht zich in Outlook niet meer laat verwijderen. Probeer het alvast eerst door in het menu Bestand tijdelijk de optie Offline werken in te schakelen. Herstart Outlook en ga na of het bericht zich nu laat verwijderen (eventueel met Shift+Delete).

Nog niet? Dan halen we de grote middelen boven (we nemen Outlook 2007 als voorbeeld). Start Outlook, open het menu Extra en selecteer Opties. Ga naar de tab E-mailinstellingen en druk op de knop E-mailaccounts. Noteer nauwkeurig de informatie, met name het pad en de bestandsnaam die je onderaan in dit venster afleest en druk vervolgens op de knop Map wijzigen.

Druk op de knop Nieuw Outlook-gegevensbestand, laat Bestand met persoonlijke mappen van Office Outlook (.pst) geselecteerd, bevestig met OK, vul een gepaste naam in voor je (tijdelijke) pst-bestand, bevestig nogmaals met OK, geef een naam aan je persoonlijke map (testmap, bijvoorbeeld) en rond af met OK.

Selecteer vervolgens het Postvak IN dat bij je nieuw aangemaakte map hoort. Bevestig met OK, Sluiten en nog eens OK. Herstart nu Outlook. Zorg dat je (in het linkerpaneel) de mappenlijst te zien krijgt en spoor je oude Postvak UIT op, waarna je het koppige bericht normaliter wél kan verwijderen.

Uiteraard wil je nu je oude pst-bestand opnieuw als standaard bezorgingslocatie instellen. Daarvoor moet je gewoon een aantal stappen opnieuw uitvoeren (met het genoteerde pad en bestandsnaam bij de hand), zoals we hierboven hebben beschreven.