Het aandeel van Nokia staat vandaag onder druk, nu de gsm-maker de introductie van zijn langverwachte N8 opnieuw heeft uitgesteld. De N8 is de nieuwste smartphone waarmee het Finse bedrijf marktaandeel hoopt te winnen op de gsm-markt, waar de iPhone van Apple de afgelopen jaren furore heeft gemaakt. De eerste N8-modellen verlaten eind september de […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het aandeel van Nokia staat vandaag onder druk, nu de gsm-maker de introductie van zijn langverwachte N8 opnieuw heeft uitgesteld.

De N8 is de nieuwste smartphone waarmee het Finse bedrijf marktaandeel hoopt te winnen op de gsm-markt, waar de iPhone van Apple de afgelopen jaren furore heeft gemaakt.

De eerste N8-modellen verlaten eind september de fabriek, gewoon nog zoals gepland . Maar de levering aan consumenten die de telefoon al hebben besteld, zal enkele weken vertraging oplopen, deelt een woordvoerder mee. Oorspronkelijk was de lancering gepland voor juni.

Door het uitstel verloor het aandeel van Nokia vanochtend 1,7% tot 7,74 euro. Dat nieuws komt uitgerekend op de eerste werkdag van de nieuwe algemeen directeur van Nokia, Stephen Elop.