Nieuws

BNP Paribas Fortis gaat mobiel bankieren

Klanten van BNP Paribas Fortis kunnen vanaf midden oktober bankieren op hun iPhone, HTC, BlackBerry of Nokia. Toepassingen voor beleggers volgen later.

Met mobiel bankieren kan een klant inloggen op een beveiligde site voor transacties. Hier kunnen ze hun zicht- en spaarrekeningen en de rekeninghistoriek ervan raadplegen en Europese overschrijvingen uitvoeren.

Het internetbankieren bij BNP Paribas Fortis ligt in het verlengde van het gewone internetbankieren. Een inschrijving op internetbankieren volstaat dus om ook mobiel aan de slag te gaan.

[related_article id=”161563″]

In de loop van deze week wordt het systeem uitgetest door de medewerkers van de bank. Vanaf de tweede helft van oktober mogen ook de klanten mobiel bankieren.

Veiligheidsrisico?
Om de veiligheid van mobiel internetbankieren te garanderen, heeft de bank een aantal securitymaatregelen ingebouwd. Zo zijn er twee manieren om je als klant te identificeren.

De eerste is de klassieke kaartlezer. Vanaf oktober komt daarvan een miniversie om echt mobiel te zijn. BNP Paribas Fortis gaat die gratis verdelen onder zijn klanten.

De andere optie om je te identificeren is met een sms-aanvraag. Daarna krijg je als klant een toegangscode toegestuurd. Die code moet je invullen op de site voor internetbankieren, samen met een wachtwoord dat geheim en persoonlijk is.

De beveiliging met een sms-code is vrij zwak. Als je telefoon gestolen wordt, staat de hacker niet veel in de weg: een omslachtige procedure met sms’en en een wachtwoord.

Vandaar dat BNP Paribas Fortis een extra beveiliging aanbrengt. Met mobiel bankieren wordt het enkel mogelijk om over te schrijven naar nummers die vooraf al ingegeven zijn via het normale internetbankieren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business