HP is al bijna klaar met de selectieprocedure voor een nieuwe topman of -vrouw, meldt nieuwsdienst Bloomberg. Het bedrijf ontsloeg zijn vorige baas Mark Hurd na een schandaal. Het lijstje bevat vijf mensen. Ieder van hen staat aan het hoofd van een divisie bij HP. Het gaat om Vyomesh Joshi uit de printerafdeling, Todd Bradley […]

Advertentie

HP is al bijna klaar met de selectieprocedure voor een nieuwe topman of -vrouw, meldt nieuwsdienst Bloomberg. Het bedrijf ontsloeg zijn vorige baas Mark Hurd na een schandaal.

Het lijstje bevat vijf mensen. Ieder van hen staat aan het hoofd van een divisie bij HP. Het gaat om Vyomesh Joshi uit de printerafdeling, Todd Bradley van pc en mobiel, Ann Livermore van de zakelijke afdeling, Dave Donatelli van opslag en servers en Tom Hogan, de verantwoordelijke voor zakelijke verkoop en marketing.

Nieuwe koers
Met de interne zoektocht naar een nieuwe leider volgt de raad van bestuur een nieuwe strategie. De laatste twee toplui waren van buitenaf aangetrokken. Hurd was afkomstig van NCR en Carly Fiorina kwam van Lucent.

De waarnemende topvrouw van dit ogenblik is Cathie Lesjak. Zij heeft geen interesse om permanent het hoofd van HP te blijven en zou liefst opnieuw haar rol van financieel directeur opnemen.