Nieuws

Meer dan 50 miljoen BlackBerrygebruikers

Research in Motion, het bedrijf dat de BlackBerrytelefoons maakt, presenteert zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal. En die zijn hoger dan verwacht.

Verwacht werd dat de inkomsten voor het tweede kwartaal tussen 4,4 en 4,6 miljoen dollar zouden liggen. In het eindrapport laat RIM 4,62 miljoen dollar optekenen, en dat is volgens het bedrijf 9 procent meer dan vorig kwartaal.

Het netto-inkomen voor dit kwartaal werd vastgepind op 796,7 miljoen dollar – in het kwartaal ervoor was dat 768,9 miljoen.

De telefoonmaker laat ook weten dat het in die periode 12 miljoen BlackBerry’s heeft verscheept, en dat is meteen het hoogste aantal ooit in dat tijdsbestek. Er werden ook 4,5 miljoen nieuwe abonnementen op BlackBerrydiensten afgesloten, waardoor het totaal aantal gebruikers nu meer dan 50 miljoen is.

[related_article id=”152275″]

BlackBerry Torch
RIM-topman Jim Balsillie benadrukt dat de lancering van de BlackBerry Torch de succesvolste productlancering ooit was. Het bedrijf verwacht ook goede resultaten voor de twee laatste kwartalen, en baseert zich daarvoor op toekomstige lanceringen in Mexico, Canada en Europa.

Balsillie heeft het ook kort over de recente problemen van Research in Motion in het Midden-Oosten, waar het bedrijf door de Verenigde Arabische Emiraten en India gevraagd werd om zijn data beschikbaar te maken voor de regering.

“RIM blijft gesprekken hebben met regeringen en operatoren in India en de VAE over toegang tot onze data, en alle partijen vinden dat er al flink wat vooruitgang is geboekt. We willen toegeven aan hun eisen, maar we kunnen de veiligheid van onze systemen niet in gevaar brengen”, aldus de topman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business