Nieuws

Intel toont Google TV en 8-core Xeon

Op de openingsdag van het Intel Developer Forum in San Francisco is een demo gegeven van de werking van Google TV. Ook de volgende generatie Xeons met acht processorkernen werd in de kijker gezet.

Google TV is een samenwerking tussen Google, Intel en Sony, en moet het televisietoestel verbinden met internet om het zo veel interactiever te maken. Intel is leverancier van de CE4100-chip, die als kloppend hart moet dienen voor Google TV.

Nog maar kortgeleden kondigde D-Link aan de CE4100 in plaats van de Nvidia Tegra2-CPU te zullen gebruiken voor zijn Boxee Box, een settopbox voor internet-tv op basis van de gratis Boxee-software.

De op IDF getoonde settopbox was er eentje van Logitech, en draaide dus op Google TV. In principe is de CE4100 echter geschikt voor andere besturingssystemen.

De demo toont mooi hoe Google TV veel meer is dan zomaar een toevoeging van internet-tv aan je televisie. Het is een volwaardig besturingssysteem dat het mogelijk maakt om content te uploaden, webpagina’s te bekijken en zoekopdrachten te starten. Zo wordt er overgeschakeld van een tv-kanaal naar een Facebookpagina, om vervolgens te zoeken op internet naar filmpjes.

Bekijk het filmpje in HD-kwaliteit op YouTube:
 

 

8-core Xeon
Daarnaast werd een videoconferencingdemo gegeven met de software van Vidyo die draait op een dualsocket Xeon-processor met elk acht cores (!) en zestien threads. Uniek hier is dat de videostream met AES-encryptie beveiligd werd.

Normaal vergt dat heel wat extra rekenkracht, maar de Xeon kan dankzij de AES New Instruction-set (AESNI) meerdere HD-streams op deze manier verwerken.

Bekijk het filmpje in HD-kwaliteit op YouTube:

 

Meer video’s die zijn gemaakt op het IDF vind je op onze playlist op YouTube.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business