De Finse telefoonfabrikant Nokia stelt vandaag drie nieuws Symbian-smartphones voor tijdens de Nokia World 2010-conferentie in Londen. De bijeenkomst wordt wel overschaduwd door de recente stoelendans aan het hoofd van het Nokia-bestuur. Naast de drie nieuwe smartphones – de zakelijke E7, de C7 die de nadruk op sociale netwerken legt en diens kleinere broertje, de […]

Advertentie

De Finse telefoonfabrikant Nokia stelt vandaag drie nieuws Symbian-smartphones voor tijdens de Nokia World 2010-conferentie in Londen. De bijeenkomst wordt wel overschaduwd door de recente stoelendans aan het hoofd van het Nokia-bestuur.

Naast de drie nieuwe smartphones – de zakelijke E7, de C7 die de nadruk op sociale netwerken legt en diens kleinere broertje, de C6 – stelt Nokia in Londen enkele applicaties en diensten van het mobiele besturingssysteem Symbian voor. De eerder aangekondigde N8 wordt er eveneens gedemonstreerd.

E7: zakelijke smartphone
Met de E7 richt de Finse fabrikant zich op de zakelijke markt. Deze smartphone kan zakelijke e-mailaccounts synchroniseren dankzij de ondersteuning voor Microsofts Exchange ActiveSync. Het fysieke toetsenbord vergemakkelijkt tekstinvoer, en het grote scherm van vier inch maakt het bekijken van documenten aangenaam. De richtprijs bedraagt 639 euro.

C7: sociale netwerken
De één centimeter dunne C7 integreert verschillende sociaalnetwerkplatformen, waaronder Facebook en Twitter. Heb je een e-mailaccount bij Gmail of Yahoo, dan krijg je een melding op het homescreen zodra een nieuwe mail binnenkomt. De Nokia C7 heeft een 3,5 inch amoledscherm en een 8 megapixelcamera. Hij kost 419 euro.

De C6 is met zijn 3,2 inchscherm het slankere broertje van de C7 en moet 339 euro opbrengen.

N8: 12 megapixelcamera
Het vlaggenschip van Nokia, de N8, werd in april al voorgesteld, maar een verloren prototype werd maar lauw onthaald door de Russische website MobileReview.

Op papier ziet het er echter goed uit. De N8 beschikt over een multitouch capacitief scherm van 3,5 inch en een 12 megapixelcamera waarmee video in HD kan worden opgenomen. Ook is er video-output over HDMI voorzien. Volgens Anssi Vanjoki, aftredend directeur van de mobiele divisie, loopt de voorverkoop van de N8 storm.

Al deze smartphones zullen gebruikmaken van Symbian^3, Nokia’s mobiele besturingssysteem, dat misschien wel op zijn laatste benen loopt. De toestellen moeten nog voor het eind van dit jaar in de winkels liggen.

Ingame aankopen
Om een nieuwe functie van Nokia’s softwarewinkel Ovi Store  te demonstreren, onthulde Angry Birds-ontwikkelaar Mikael Hed een nieuw personage voor het immens populaire spel. Tijdens het spelen kun je de Ovi Store openen en een Mighty Eagle aankopen. Met deze vogel, een soort intelligente bom, kun je elk level zonder moeite voltooien.

Daarnaast werd er veel tijd gespendeerd aan het demonstreren van de camera van de N8 en werd er ingezoomd op de nieuwe bèta van de gratis Ovi-navigatiedienst. Die kreeg enkele nieuwe functies mee, waaronder realtime-verkeersinformatie en snelheidswaarschuwingen.

Advertentie