Nieuws

Microsoft steunt Russische strijd tegen dissidenten

De Russische overheid misbruikt de strijd tegen piraterij, met de steun van Microsoft, om politieke dissidenten te vervolgen.

De Russische politie heeft de afgelopen jaren verschillende kritische ngo’s en kranten die worden gesteund door de oppositie onterecht beschuldigd van piraterij van Microsoft-software. De plaatselijke advocaten van Microsoft zouden mee in het complot zitten.

Inbeslagname computers
The New York Times bericht over verschillende voorvallen waarbij de politie binnenviel bij politieke dissidenten en computers in beslag nam. In de daaropvolgende rechtszaken bevestigden door Microsoft ingehuurde advocaten dat de aangetroffen software illegaal was. Ze eisten een schadevergoeding.

In het geval van de milieuorganisatie Baikal Environmental Wave, die de nodige licenties bezat voor de aangetroffen software, weigerde Microsoft de authenticiteit van de documenten te bevestigen. De betrokken advocaat schoof de verantwoordelijkheid door naar de rechter.

Alexander Strakh, Microsofts topadvocaat in de strijd tegen piraterij in Rusland, antwoordde geen weet te hebben van dergelijke voorvallen en dat Microsoft de autoriteiten alleen bijtreedt als de Russische wet dat voorschrijft.

Training en opvolging verbeteren
Kevin Kutz, hoofd van public affairs bij Microsoft, belooft in een reactie de training en opvolging van lokale advocaten in de strijd tegen piraterij op te voeren, en de namen en functies van zijn medewerkers op de Russische Microsoft-website te publiceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business