Nieuws

Nieuwe topman voor Nokia

Stephen Elop, momenteel directeur van de zakelijke divisie bij Microsoft, wordt de nieuwe topman van Nokia.

In een persaankondiging zegt de Finse telefoonmaker dat Elop is aangeworven om Olli-Pekka Kallasvuo vanaf 20 september te vervangen. Kallasvuo, die al dertig jaar voor Nokia werkt, verlaat ook de raad van bestuur, maar blijft niet-uitvoerend voorzitter van Nokia Siemens Networks.

Enkele maanden geleden berichtte de Wall Street Journal al dat Nokia op zoek was naar een nieuwe baas, omdat Kallasvuo zijn bedrijf maar moeizaam kon positioneren in de markt van de high-end smartphones.

“Het moment is aangebroken om de vernieuwing in het bedrijf te versnellen en nieuw leiderschap aan te stellen met andere vaardigheden en sterktes”, zegt Jorma Ollila van Nokia. En dat nieuw leiderschap heeft de telefoonfabrikant dus gevonden in de persoon van Stephen Elop.

Wie is Stephen Elop?
Elop kan een indrukwekkend palmares voorleggen. In 2008 ging hij aan de slag bij Microsoft als hoofd van de zakelijke divisie. Voor hij bij Microsoft belandde was Elop COO van Juniper Networks, en daarvoor was hij manager bij Adobe Systems – nadat die laatste Macromedia had overgenomen, een bedrijf waarvan hij tot dan CEO was.

“Ik ben erg opgewonden om deel uit te maken van een team dat toegewijd is om de positie van Nokia als onbetwiste leider van de mobiele communicatie-industrie te verstevigen”, laat Elop optekenen in een verklaring. “Nokia heeft wereldwijd een unieke positie en is een sterk merk om op verder te bouwen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business