Nieuws

Het ultieme 'geekfest'

In San Francisco begint maandag het Intel Developer Forum. En ZDNet heeft een man ter plaatse om verslag uit te brengen.

Ondergetekende mag ondertussen al voor de vijfde keer naar deze samenkomst van Intelpartners. Dat klinkt gelukkig saaier dan het is. Want eigenlijk is het IDF een puur geekfest waar je ondergedompeld wordt in de technologie van vandaag. En die van morgen.

Dit driedaagse evenement begint iedere morgen met keynotes. Tijdens deze twee uur durende shows leggen de grote jongens van Intel uit welke producten en technologieën we de komende maanden en jaren mogen verwachten. Multicoreprocessors, optische interconnects en meer van dat fraais zijn dan de echte sterren op het podium.

Maar eigenlijk verwacht ik vooral veel van het hele mobiele gebeuren: wat zijn Intels plannen voor smartphones en tablets? Momenteel biedt het daar geen oplossingen voor. En wat zijn de volgende stappen in de samenwerking met Nokia en het MeeGo-besturingssysteem voor mobiele apparaten?

Ongetwijfeld volgen op het IDF ook meer details over de microarchitectuur Sandy Bridge, aankondigingen rond de volgende generatie Atomprocessors, en (hopelijk) ook duiding rond de overname van beveiligingsbedrijf McAfee, want nog altijd is mij niet helemaal duidelijk hoe Intel die software precies wil integreren in zijn producten. Stopt het antivirussoftware rechtstreeks in de processor? En wordt dan in één klap alle andere beveiligingssoftware overbodig?

Allemaal vragen waarop we volgende week een antwoord hopen te kunnen geven. Volg de verslaggeving van het IDF op de voet via deze blog, of via Twitter: @BartStoffels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business