Nieuws

Microsoft test nieuw CRM-pakket

Microsoft heeft een publieke bèta klaar van de volgende versie van CRM-pakket Dynamics, klantenbeheersoftware voor middelgrote ondernemingen.

De nieuwe versie van de CRM-software zal nieuwe rapporteringsmogelijkheden hebben en beter samenwerken met Outlook. Het uiterlijk van Dynamics gaat ook meer op Outlook lijken.

Microsoft test nieuw CRM

Eigen servers of gehost
Microsoft Dynamics CRM 2011 komt uit als serversoftware of als een dienst die gehost wordt. De dienst wordt beschikbaar in meer dan veertig landen. Dat is een forse uitbreiding tegenover de huidige versie, CRM 4, die alleen in de VS en Canada gehost wordt.

Microsoftmedewerker Michael Park wil in een interview met onze zustersite CNet geen voorspelling geven over welke versie de populairste wordt: die voor de server of die bij Microsoft draait. “Het is moeilijk te zeggen, en om eerlijk te zijn kan het me niet schelen zolang gebruikers het gebruiken”, zegt Park.

Extra apps
In de markt voor CRM-software ervaart Microsoft grote concurrentie van Oracle, maar ook van Salesforce.com. Vooral die laatste is een concurrent voor software die als dienst wordt aangeboden en die niet bij bedrijven zelf op de servers draait.

Bij Microsoft kunnen ontwikkelaars extra toepassingen maken om aan Dynamics 2011 toe te voegen. Er komt een online marktplaats die zulke invoegtoepassingen in de kijker zet. In het begin zullen klanten er producten kunnen vinden en proberen.

Op termijn hoopt Microsoft ook invoegsoftware van anderen te verkopen in zijn online winkel. Dat plan zou in fiscaal 2012 moeten komen, wat dus bij Microsoft betekent dat het voor juni 2012 klaar moet zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business