Nieuws

Oracle betaalt Mark Hurd miljoenen

Mark Hurd, voormalig HP-directeur en sinds kort copresident bij Oracle, zal bij zijn nieuwe werkgever een miljoen dollar per jaar verdienen en uitzicht hebben op een bonus tot tien miljoen dollar.

In een brief met een contractvoorstel voor Hurd, dat Oracle aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC bezorgde, staan de voorwaarden van de overeenkomst netjes opgesomd. De 53-jarige topmanager krijgt een basissalaris van 950.000 dollar per jaar.

5 miljoen na eerste jaar
Bovendien ontvangt hij een bonus van maar liefst vijf miljoen dollar indien hij de doelstellingen voor zijn eerste werkjaar met vrucht verwezenlijkt. Het totale bedrag dat Hurd bij Oracle aan bonussen kan binnenhalen is begrensd op tien miljoen dollar.

En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een clausule over aandelen. Hurd zal tijdens de eerstvolgende beheersraad van Oracle kunnen intekenen voor tien miljoen aandelen. De volgende vijf jaar kan hij er telkens nog vijf miljoen bijkopen.

Oracle is de derde grootste softwareontwikkelaar ter wereld. De laatste drie jaren bij HP verdiende Hurd al een kleine 100 miljoen dollar.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business