SugarCRM is openbronsoftware om je klantencontacten mee te beheren, maar is moeilijk te installeren. Openbronproject BitNami heeft daarom een handig installatiepakket gemaakt. SugarCRM is software voor customer-relationshipmanagement. Het kan dienen voor kleine en voor grote bedrijven. Het pakket heeft als belangrijkste functie helpen bij de automatisering van verkoop, marketingcampagnes, klantenondersteuning, projectbeheer en agendabeheer. [download_file] Doorgaans […]

Advertentie

SugarCRM is openbronsoftware om je klantencontacten mee te beheren, maar is moeilijk te installeren. Openbronproject BitNami heeft daarom een handig installatiepakket gemaakt.

SugarCRM is software voor customer-relationshipmanagement. Het kan dienen voor kleine en voor grote bedrijven. Het pakket heeft als belangrijkste functie helpen bij de automatisering van verkoop, marketingcampagnes, klantenondersteuning, projectbeheer en agendabeheer.

[download_file]

Doorgaans is het openbronpakket moeilijk te installeren. Je moet immers niet alleen SugarCRM zelf op de computer zetten, maar ook een Apache-server, MySQL en PHP.

De ontwikkelaars van BitNami wilden het installatieproces vereenvoudigen en hebben daarom één pakket gemaakt.

De BitNami-versie van SugarCRM is echt simpel te installeren. Enkele keren op ‘volgende’ klikken en een wachtwoord kiezen en het zaakje is voor elkaar. Na de installatie moet er nog niet-technische configuratie plaatsvinden: je moet alle bedrijfsgegevens en een logo invoeren.

Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux.

Virtueel
Wie dat wil, kan ook een virtuele versie installeren. Die bevat dan een afgeslankte Linuxversie en alle voorverpakte software. Om die versie te kunnen draaien, moet je wel een server hebben die een hypervisor draait, zoals VMware of VirtualBox. Alleen voor specialisten dus.

Nog gespecialiseerder is de versie voor de cloud. Je hoeft dan zelf geen servers te onderhouden, maar betaalt wel voor het gebruik van de servers in de cloud. Op dit ogenblijk zijn er versies van BitNami SugarCRM voor EC 2 van Amazon en voor GoGrid.

Waarom?
Hoe kan het dat al deze software gratis is? Het is openbronsoftware. Gratis om te gebruiken en te delen dus.

De mensen van BitNami willen kwalitatief goede openbronsoftware zo veel mogelijk verspreiden. Door de installatie te vereenvoudigen, hopen ze dat veel mensen de software downloaden en gebruiken.
 

Advertentie