Nieuws

Afgetreden HP-topman naar Oracle

De afgetreden HP-topman Mark Hurd gaat officieel naar Oracle. De Californische databaseontwikkelaar bevestigt de geruchten.

Hurd komt bij Oracle onder de vleugels van oprichter en goede vriend Larry Ellison terecht. Hij zal er in de raad van bestuur zetelen als copresident naast Safra Catz. Charles Phillips, die normaal op die stoel zit, verlaat het bedrijf.

Hardware en servers
Zowel Hurd als Oracle heeft baat bij de overeenkomst. De topmanager kan weer aan de slag na zijn oneervol vertrek bij HP en Oracle vergroot zo zijn expertise op hardware- en servergebied. Wat in het licht van de recente overname van Sun Microsystems mooi meegenomen is.

Ellison is dan ook opgetogen over de komst van Mark Hurd. “Mark heeft schitterend werk geleverd bij HP en ik verwacht dat hij het bij ons nog beter zal doen”, zegt de Oracle-baas in een persbericht.

Concurreren met IBM
Ook Hurd zit zijn nieuwe post wel zitten. “De strategie van Oracle om software en hardware te combineren maakt ons tot een geduchte concurrent voor IBM op de zakelijke server- en opslagmarkt. Later deze maand zullen we enkele spannende nieuwe systemen uit de doeken doen”, vertelt hij in datzelfde bericht.

Mark Hurd verdiende zijn strepen door bij HP en eerder bij elektronicafabrikant NCR het roer om te gooien en er weer groeiende en winstgevende ondernemingen van te maken. Afgelopen maand zag de topmanager zich echter gedwongen om HP te verlaten na klachten over seksuele intimidatie en gesjoemel met onkostennota’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business