Nieuws

Google betaalt schadevergoeding voor Buzz

Google is bereid om 8,5 miljoen dollar te betalen na een klacht over zijn bekritiseerde sociale netwerk Buzz. Dat blijkt uit juridische documenten die vrijdag zijn vrijgegeven.

Het bedrijf wil zijn beleid rond het privéleven van internetgebruikers verbeteren. Het akkoord tussen Google en zeven klagers moet nog wel goedgekeurd worden door een federale rechter in San Francisco.

Lijst van contacten
Buzz is een poging van de internetgigant om de concurrentie aan te gaan met de sociale netwerken Facebook en Twitter.

Bij zijn lancering op 9 februari maakte Buzz voor de gebruikers van de e-maildienst Gmail een lijst met te volgen contacten, en van contacten die hen volgen.

[related_article id=”158901″]

Die lijst was voor iedereen toegankelijk, een functionaliteit die hevig bekritiseerd werd en Google dwong om veranderingen aan te brengen.

"Google heeft de interface van Buzz veranderd, wat zijn werking duidelijker maakt voor de gebruikers", staat in het gerechtelijk akkoord.

Fonds voor privacy
De advocaten die zich met de klacht bezighielden, hebben beslag gelegd op 30 procent van de som. De zeven klagers zouden elk niet meer dan 2.500 dollar krijgen. De rest van het geld wordt in een fonds geplaatst voor organisaties die zich inzetten voor het vrijwaren van het privéleven of voor onderwijs.

Het akkoord roept Google ook op om de gebruikers van Buzz meer te sensibiliseren voor de bescherming van hun persoonlijke informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business