Windows 7, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, is intussen al meer dan tien maanden op de markt. Zoals te verwachten was, wint Windows 7 steeds meer terrein ten opzichte van het nog altijd populaire Windows XP en het minder gesmaakte Windows Vista. Windows Vista kreeg bakken kritiek en heel wat van onze klanten weigerden om […]

Advertentie

Windows 7, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, is intussen al meer dan tien maanden op de markt. Zoals te verwachten was, wint Windows 7 steeds meer terrein ten opzichte van het nog altijd populaire Windows XP en het minder gesmaakte Windows Vista.

Windows Vista kreeg bakken kritiek en heel wat van onze klanten weigerden om over te stappen. Het vertrouwde Windows XP bleef op al hun desktops staan tot er een opvolger was van Windows Vista, was de boodschap. Maar nu die opvolger er al enige tijd is, blijft er toch nog twijfel of dit het geschikte moment is om te migreren.

Het antwoord is eenvoudig: ja, het moment is gekomen om over te stappen. Microsoft heeft immers geleerd uit het verleden. Het meest zichtbare voorbeeld daarvan was de lancering van het nieuwe besturingssysteem. Waar de lancering van Windows Vista wereldwijd nog met grootse evenementen en veel tromgeroffel werd aangekondigd, bleef het bij de lancering van Windows 7 bij een sober persbericht.

Maar uiteraard zijn er heel wat goeie redenen voor bedrijven om nu te migreren naar Windows 7. Ik zet er vijf belangrijke op een rijtje.

1. Windows 7 wordt ondersteund
Binnen afzienbare tijd zal de Microsoft Support Lifecycle voor Windows XP ten einde lopen. Dat betekent concreet dat Microsoft het oude besturingssysteem niet langer officieel ondersteunt en dat er dus geen nieuwe patches en/of updates voor ontwikkeld worden. Dat is op zich al reden genoeg om over te schakelen naar Windows 7, dat natuurlijk wel ondersteund wordt.

2. Windows 7 is gebruiksvriendelijker
Windows 7 is voor een groot deel gebaseerd op de feedback van gebruikers en heeft daardoor een zeer sterke user centric approach. De gebruiker staat centraal bij het nieuwe besturingssysteem. De nieuwe features zijn gebruiksvriendelijker dan voorheen en moeten werken met Windows 7 zo aangenaam en eenvoudig mogelijk maken. Zo kan er sneller en beter naar bestanden gezocht worden, is het eenvoudiger om bestanden te delen, worden printers en andere toestellen automatische herkend, enz.

3. Windows 7 is energiezuiniger
Tests tonen aan dat je met een laptop minstens 15% langer kan werken voor je batterij leeg raakt. Dankzij tal van optimalisaties, minder processen die op de achtergrond te draaien en vernuftige nieuwe energiebesparende technologieën, slaagt Microsoft erin om alle gebruikers (dus ook degenen met een desktop) flink wat energie – en dus ook kosten – te besparen op jaarbasis.

4. Windows 7 is sneller
Windows 7 voelt niet alleen snel aan, maar is dat ook. De vele benchmarks wijzen uit dat het zijn voorgangers op haast alle gebieden inhaalt qua performantie. Elke applicatie draait minstens 20% sneller dan in Vista of XP.

5. Windows 7 is eenvoudiger te beheren
En last but not least, is Windows 7 ook een zegen voor het IT-departement. Windows 7 is immers makkelijker en sneller uit te rollen dan eerdere besturingssystemen van Microsoft, het is veel eenvoudiger te beveiligen én het biedt de mogelijkheid om de client-zijde te virtualizeren.

Er zijn dus wel degelijk goeie redenen om nu te migreren naar Windows 7. Zeker als je de overstap naar Windows Vista hebt overgeslagen. Je wil immers ook niet dat je werknemers thuis mijlenver voorop lopen in vergelijking met de infrastructuur en software die ze bij jou in het bedrijf kunnen gebruiken.

Laat de crisis geen showstopper zijn. Er bestaan voldoende mogelijkheden om in tijden van crisis substantiële investeringen te vermijden… maar daar kom ik in een latere blogpost nog op terug.

Advertentie