Gmail kampt met een probleem waardoor berichten meermaals werden verstuurd. Vier miljoen gebruikers zijn getroffen. Het gaat om een bug in het systeem van Gmail. Volgens Google is het probleem intussen opgelost en zou het slechts 2,5 procent van alle gebruikers treffen. Gmail telt zo’n 170 miljoen accounts, wat zou neerkomen op ongeveer 4 miljoen […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Gmail kampt met een probleem waardoor berichten meermaals werden verstuurd. Vier miljoen gebruikers zijn getroffen.

Het gaat om een bug in het systeem van Gmail. Volgens Google is het probleem intussen opgelost en zou het slechts 2,5 procent van alle gebruikers treffen. Gmail telt zo’n 170 miljoen accounts, wat zou neerkomen op ongeveer 4 miljoen getroffen gebruikers.

Beveiligingsbedrijf Sophos wijst er op dat dergelijke bugs er voor kunnen zorgen dat je als een spammer overkomt. Google heeft in een hulpforum uitleg gegeven over het probleem en biedt zijn excuses aan.

Ook bedrijven lopen door de fout het gevaar als spammer te worden aanzien. Google biedt intussen immers ook voor bedrijven een professionele e-maildienst aan via Google Apps. Maar gezien die op dezelfde manier als Gmail werkt, kwam ook daar de fout voor.

Wie de status van de verschillende Google-applicaties wil controleren, kan dat hier doen.