Distributeur Tech Data heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 5,6 procent, de winst ging er met 16 procent op vooruit. Zonder de schommelingen tussen euro en dollar was de omzet er met 12 procent op gestegen. In zijn tweede kwartaal haalde Tech Data een omzet van 5,47 miljard dollar, […]

Advertentie

Distributeur Tech Data heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 5,6 procent, de winst ging er met 16 procent op vooruit. Zonder de schommelingen tussen euro en dollar was de omzet er met 12 procent op gestegen.

In zijn tweede kwartaal haalde Tech Data een omzet van 5,47 miljard dollar, een stijging met 5,6 procent. De schommelingen tussen dollar en euro zorgden er voor dat de stijging zo laag was, zonder die schommelingen was de groei ongeveer zes procent hoger geweest. De netto winst kwam uit op 41 miljoen dollar, dat was dan weer een stijging met ruim 16 procent.
 
Volgens CEO Bob Dutkowsky bewijzen deze cijfers dat Tech Data op verantwoorde manier groeit en een goede focus heeft op de winstgevendheid van het bedrijf. Zowel in Europa als in Amerika was er groei. Europa blijft goed voor 53 procent van de omzet van Tech Data.
 
Over de eerste zes maanden van het jaar haalde Tech Data een omzet van 11 miljard dollar, een stijging met negen procent. De winst ging er over het eerste half jaar 20 miljoen op vooruit, tot 86 miljoen dollar.
Tech Data verwacht dat er ook in de tweede helft van het jaar voldoende vraag uit de markt zal zijn om verdere groei toe te laten.